zondag 21 oktober 2012

iPad instellen voor medische praktijk


Hoe maak je een iPad geschikt voor de dagelijkse medische praktijk? Een video op de website iMedicalapps.com , een recensiesite waar dokters medische apps bespreken, geeft in 16 minuten tips en trucs. Het begint met downloaden van de app Dropbox. Vanaf dat moment is de iPad gelinkt met een ‘vaste’ computer. Alle documenten van de vaste pc zijn onderweg op de iPad te bekijken. Tweede must have is de app Evernote, een van de beste apps voor het bewaren van aantekeningen, foto’s, video’s en gesproken verslagen. Tijdens besprekingen of op de afdeling kan een notitie, of een foto, snel worden opgeslagen in Evernote, en deze zijn thuis ook meteen beschikbaar.
Van de medische apps worden de volgende apps aangeraden: Medscape (nieuws en wetenschap), Epocrates (geneesmiddelen) en DrawMD (interactieve plaatjes voor uitleg tijdens het consult).
Voor medische bladen is de Newsstand-app handig, in het Nederlands ‘kiosk’ geheten. Elke nieuwe editie van bijvoorbeeld bladen als BMJ verschijnt in de kiosk, dus wekelijks openen van alle bladen-apps is niet meer nodig.
Om de video te kunnen bekijken, is inloggen bij iMedicalapps.com nodig, maar dat is gratis en zo gebeurd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier uw reactie op dit blogbericht: