donderdag 10 februari 2011

Medische vervolgopleidingen in de etalage

De website http://www.opleidingsetalage.nl/ is on-line. Deze website toont differentiatiestages voor aiossen in het laatste deel van hun opleiding tot medisch specialist. Naast stagespecifieke informatie zoals het aantal ingrepen en onderzoeken, de specifieke patiëntenpopulatie en de duur van de stage is er ook informatie over arbeidsvoorwaarden en de kwaliteit van de opleiding op te vinden. De website biedt de mogelijkheid stages met elkaar te vergelijken.



De opleidingsetalage heeft drie doelen: aiossen beter toerusten voor de uitoefening van het vak, transparantie van de kwaliteit van de opleiding bieden en enige competitie tussen opleidingsafdelingen creëren. Door opleidingen te etaleren ontstaat transparantie over de kwaliteit die opleidingen te bieden hebben. Opleiders en opleidingsinstellingen kunnen zichtbaar maken wat zij belangrijk vinden en waar zij voor staan met de opleiding. Door aiossen keuzemogelijkheden te geven, kan er competitie tussen opleidingsafdelingen ontstaan.

Differentiatiestages zijn mogelijk voor aiossen in de laatste jaren van hun opleiding tot medisch specialist. Op deze website kunnen aiossen stages zoeken, vergelijken en contact opnemen met de betreffende opleider of opleidingsinstelling. Dit zorgt ervoor dat zij goed en gemotiveerd kunnen kiezen waar zij dit deel van de opleiding willen volgen.

Lees meer in medisch contact ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier uw reactie op dit blogbericht: