donderdag 2 september 2010

Bestel langwerkend Ritalin bij de Regenboog Apotheek!

Iedere behandelaar van ADHD patiënten kent het volgende dilemma:

ADHD patiënten vergeten regelmatig om hun kortwerkende Ritalin 3 tot 5 keer per dag in te nemen en hebben daarom baat bij een langwerkend psychostimulantium. De langwerkende alternatieven, zoals Concerta, worden in veel gevallen echter niet geheel vergoed, waardoor ADHD patiënten dan genoodzaakt zijn om forse bedragen bij te betalen. Op de website www.adhd.nu kan bekeken worden om welke bedragen het gaat, afhankelijk van de gebruikte dagdosering en de betreffende zorgverzekeraar. Degenen die zich een aanvullende ziektekostenverzekeraar kunnen veroorloven die een ruimere vergoeding biedt voor de ADHD medicatie kunnen besluiten om zich "bij te verzekeren". Ze hoeven daarvoor niet tot januari te wachten; een aanvullende verzekering mag op ieder moment afgesloten te worden en hoeft niet bij de zorgverzekeraar afgenomen te worden die reeds de basisverzekering verzorgt.

Een nieuwe oplossing voor degenen die zich geen bijbetaling of aanvullende verzekering kunnen veroorloven is Methylfenidaat retard van de Regenboog Apotheek. Methylfenidaat retard Regenboog is een langwerkend medicijn, dat in tabletten van 10 mg en 15mg wordt geleverd. De werkende stof van Methylfenidaat retard Regenboog wordt vertraagd afgegeven, waardoor het medicijn hooguit drie keer per dag wordt ingenomen. De arts stelt vast welke dosis en tijdstip van inname het beste past bij de patiënt. Methylfenidaat retard Regenboog wordt volledig vergoed in het basispakket van iedere zorgverzekeraar.

Degenen die geïnteresseerd zijn in deze oplossing van het ADHD medicatie dilemma kunnen zich aanmelden op de website van de Regenboog Apotheek. Daarop is het nodige terug te vinden over ADHD medicatie.

23 opmerkingen:

 1. Wij gaan dit medicijn proberen. Hopelijk is dit het begin van een nieuwe fase waarvan wij dachten dat we, qua medicatie en financiële bijdrage, in een eindstadium waren beland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sluit ik me helemaal bij aan (en ben moe ;) ) groetjes van een binnenkort hopenlijk geen ritalin maar een ritalin retard gebruikster:P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, Iemand al ervaringen met de Regenboog Ritalin?


  Ik gebruik nu om de 2 uur 10mg Ik sta nu voor de keus om de regernboog pil te gaan gebruien.

  Groet Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik heb ervaring met Regenboog Ritalin. Het komt in handige zakjes met de dag en het tijdstip erop. Ik gebruik het eenmaal per 6 uur. Bevalt me veel beter dan gewone ritalin eens per drie uur. Misschien moet het naar eens per vijf uur, want na vijf uur merk ik dat het uitgewerkt raakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik slik niks, ik baal als een stekker dat ik niet tegen het bestandsmiddel kan wat er in al die pillen zit..
  ik heb wel erge last van mijn ADD en slik nu efexor en dat haalt voor mij een klein beetje de scherpe kantjes eraf.
  ik wil het nog een keertje proberen met die pillen van de regenboog apotheek.
  ik hoop dat het werkt, maar vermoed dat het weer op een terleurstelling zal uit lopen.
  gr remco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik neem sinds een aantal maanden methylfenidaat retaard vd regenboog apotheek. Als bovengenoemd is het inderdaad handig via de post(A4 envelop) geleverd, elke 15 dagen. De envelop heeft geen stempel ofzo op, dus niemand merkt wat er eigenlijk inzit, past in brievenbus. De werking is heel wat stabieler dan de normale methylfenidaat. Twee keer per dag is echt handig, ik vergat het vroeger vaak om in te nemen, en met deze vergeet ik het zelden mijn tweede dosis.
  Voor de budget is het ook ideaal!
  Mvg,
  Qt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. perfect ik heb er baad bij.
  ben nu goed ingesteld en vergeet mijn medicatie niet meer.

  mvg erik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sorry maar welke idioot heeft de naam Retard bedacht ? Spreken ze bij jullie geen Engels. Mijn naam was ook al verkeerd geschreven, dat straalt echt vertouwen uit kuch...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn dochters gebruiken dit medicijn ook alleen kreeg ik afgelopen week een brief van zilverenkruis achmea dat zij ditmedicijn niet meer vergoeden en dat het nooit had mogen worden voorgeschreven.Waar ik ennorm van baal want het ging zo goed met deze vorm van ritalin echt super.

  Super pissed off op zilveren kruis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jij dus ookal zwaar pissed hier zelfde verhaal van interpolis

   Verwijderen
  2. dus niet elke zorgverzekeraar vergoedt het? toch maar eens bellen met vgz
   want het zou voor mijn add,er wel een oplossing zijn

   Verwijderen
  3. Wat raar, mijn dochter gebruikte concerta (nu menthyl retard) en dat werd zonder problemen vergoed door zilveren kruis.

   Verwijderen
 10. Beste bovenstaande,

  Ik heb hetzelfde probleem met de ritalin retard. Nog geen enkel medicijn had zo een goed werkend effect bij mij als deze. Het is haast onmogelijk om te vergeten je pilletje in te nemen, en de wijze waarop de werkzame stof vrijkomt ervaar ik als zeer prettig.

  Daar waar ritalin bij elke inname een kick geeft en de werking verminderd na verloop van tijd werkt de retard versie rustig in en behoudt dan perfect de benodigde behoefte aan spiegel in mijn bloed.

  Daarbij kent elke ritalin gebruiker de rebound. Ik kan je vertellen dit is een hel en heeft al meerdere keren mijn relatie sterk onder druk gezet, evenals de problemen die het me levert op de werkvloer.

  Dat dit medicijn geschrapt wordt van de lijs van medicijnen die vergoed wordt is een zeer treurige zaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dit werkt helemaal top alleen na een jaar een brief van de verzekring gehad het is uit de verzekering omdat er alternatieven zijn grrr volgens mij zijn die toch voor hun ook een stuk duurder erg jammer weer wat nu ik sta tegen de muur met 3 adhders en geen geld om te betalen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook voor mij kwam het bericht van Agis dat dit wonder middel niet vergoedt wordt uit de basis verzekering koud op mijn dak!
   Dit werkt super en idd 2x per dag vergeet je minder snel dan 4 x ritalin .....
   Maar toevallig las ik maandag de uitspraak van het Hoger beroep van Apotheek de Regenboog en hebben ze de rechtszaak gewonnen dus probeer het even opnieuw aan te vragen .....

   Verwijderen
 12. Concerta, wordt niet vergoed of je moet de hoogste aanvullende premie
  zorgverzekering betalen. Beide opties kosten bijna evenveel.
  Maar als je aangifte inkomstenbelasting doet, is de eigen bijdrage aftrekbaar.
  Het kan zijn dat je dan van de belasting terugkrijgt. Is natuurlijk individueel afhankelijk.
  Maar in mijn geval was het toch 270 euro

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vorig jaar FBTO gebeld over de vergoeding van dit medicijn en was geen probleem.
  Net 10 rekeningen tegelijk gehad over het jaar 2014 vijf maanden koste gewoon 960,34 euro(Mensen vraag een bevestiging op papier je gaat echt verschut)STELLETJE BOEVEN zijn het en het ergste is nog dat je voor leugenaar uit word gemaakt en ze de schuld naar elkaar toe schuiven.
  Ik ben duidelijk geweest naar mijn psychiater FBTO en de REGENBOOG ik kan geen extra geld betalen we zitten al zo moeilijk na bijna drie jaar ziek zijn ZE MAKEN MENSEN NOG ZIEKER IK HEB HIER GEEN WOORDEN VOOR en dan geeft FBTO nog is de REGERING de schuld ik heb de mails geprint en bewaard.
  DUS MENSEN DIT IS EEN OPROEP OM IEDEREEN DIE HIER MEE ZIT SAMEN NAAR DE RECHTER TE STAPPEN.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn een stelletje boeven bij elkaar dit noemen ze Legale maffia.
   Je moet gewoon betalen Beter worden van zieke mensen Onderkruipsels zijn het.
   Mensen Niemand doet iets LATEN WE MET ZIJN ALLE NAAR DE RECHTRBANK STAPPEN en die REGENBOOG APOTHEEK MOET AAN ZIJN VERPLICHTINGEN HOUDEN.

   Verwijderen
  2. En de Regering is nog dom ook Dit kost 100 keer zo veel mensen zitten ziek thuis.
   Maar goed Ze Stoppen die pillen maar waar het licht niet kan komen.

   Verwijderen
  3. IEDEREEN MOET HEEEEEL VER WEG BLIJVEN VAN DE REGENBOOG APOTHEEK

   Verwijderen
  4. Hier hetzelfde probleem! Wat heb je er intussen mee gedaan?

   Verwijderen
 14. Ga niet in zee met de Regenboog apotheek voor dit medicijn. Kans is groot dat je het niet vergoed krijgt (ook hier het geval) en voila, daar zit je met een gepeperde rekening van dhr. Harder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blijf ver vandaan bij de Regenboog Apotheek, is ook mijn advies. De heer Harder en consorten zijn ronduit onbetrouwbaar en meedogenloos. Zij handelen puur en alleen uit commercieel belang, waar op zich niets mis mee is, echter informeert de Regenboog Apotheek mensen niet (goed), zij reageren niet of nauwelijks op e-mails en voice-mails, en een jaar later krijgen gedupeerden een forse factuur (ook al is er op tijd opgezegd en heeft de cliënt niets meer ontvangen). Zelfs als blijkt dat de apotheek aantoonbaar fout handelt, trekken zij geen incasso's in. Google eens op 'Regenboog Apotheek Paul Harder'. Slechte woordspeling, maar u bent voorgoed 'genezen'.

  BeantwoordenVerwijderen

Geef hier uw reactie op dit blogbericht: